Skal man købe tesla aktier i 2024?

  • august 30, 2024
  • 10 min. læsetid
  • Read Icon læst 24 gange
Forfatter  Paw Vej
Redaktør  Marc Otto Ørum

Tesla, den kendte producent af elbiler, har været i fokus på aktiemarkedet i den seneste tid. Selskabet har oplevet betydelige udsving i aktiekursen.

Vi ser nærmere på Teslas aktiekurs, den seneste udvikling, og vurdere om Tesla-aktier kan være en god investering i lige nu.

DataTesla
Hvor man kan købe TeslaFreedom24 og eToro
SelskabsnavnTesla, Inc.
TickerTSLA
Primær børsNasdaq
BrancheElektriske køretøjer, Solenergi, Batterilagring, Tech
Omsætning96,8 milliarder dollars i 2023
Grundlæggelsesår2003
Administrerende direktørElon Musk
AnsatteOver 100.000
MarkederGlobal, med stærk tilstedeværelse i Nordamerika, Europa og Kina
Indekser som Tesla er en del afS&P 500, NASDAQ-100
Grunde til at købe Tesla-aktierMarkedsleder i EV-industrien, stærkt brand, innovativ teknologi, vækstpotentiale inden for energilagring og solenergi, global ekspansion
Grunde til ikke at købe Tesla-aktierHøj volatilitet, intens konkurrence, afhængighed af Elon Musk, potentielle produktionsproblemer, makroøkonomiske udfordringer
RapporterQ2 Rapport 2024

Hvordan køber man Tesla aktier?

For at købe Tesla aktier skal du åbne en investeringskonto på en handelsplatform. Efter du har gjort det, så kan du købe og sælge aktiver som indeksfonde, ETF’er og aktier.

Der findes flere mæglerfirmaer at vælge imellem, og hver tilbyder et unikt sæt af omkostninger og tjenester.

Sammenlign handelsplatforme her.

Efter at have åbnet en mæglerkonto kan du afgive en ordre for at købe Tesla-aktier. Du kan afgive forskellige ordrer, herunder markedsordrer og limitordrer.

En limitordre lader dig angive en bestemt pris, du er villig til at købe eller sælge aktien til, i modsætning til en markedsordre, som er en ordre om at købe eller sælge en aktie til den aktuelle markedspris.

Da de kan påvirke den pris, du betaler for aktien, er det vigtigt at overveje nøje, hvilken type ordre du afgiver, samt timingen af købet.

Fakta om Tesla

Bilindustrien er blevet fuldstændig forvandlet af Tesla, en amerikansk teknologivirksomhed, takket være deres elbiler og grønne energiinnovationer.

Med funktioner som selvkørende teknologi og exceptionel ydeevne er Tesla-køretøjer kendt for at være både teknologisk avancerede og miljømæssigt bæredygtige.

Elon Musk grundlagde selskabet i 2003, og det har siden udviklet sig til at blive en af de mest opfindsomme og betydningsfulde aktører i bilsektoren.

Tesla er ikke kun en køretøjsproducent, men arbejder også med udvikling af solcellepaneler og lagring af solenergi, blandt andre bæredygtige energiprojekter.

Interessante fakta om Tesla:

  • Du kan ikke bare købe en Tesla, du skal bestille den personligt (dvs. du kan ikke bare gå til en forhandler og købe en Tesla – bilen skal bestilles på forhånd).
  • Elon Musk skabte faktisk ikke Tesla. Musk kom til selskabet næsten et år efter etableringen af Tesla. Musk ejer for tiden ca. 15% af Teslas aktier.
  • Det siges, at Tesla kun behøver at udskifte 6 ting fra tid til anden: bilens 4 dæk og 2 viskerblade. Med andre ord bør en Tesla i det hele taget være vedligeholdelsesfri.
  • Tesla Model X inkluderer et specielt luftfilter, der filtrerer biofarlige partikler fra, og efterlader kabineluften ekstremt ren.
  • Model X kan køre ca. 400 kilometer på en fuld batteriopladning.
  • Teslas aktiekurs er steget med mere end 1000% siden børsnoteringen.

Tesla aktier

Lad os starte med at se på selskabet selv. Tesla er et børsnoteret selskab, der udvikler og producerer solpaneler, energilagringssystemer og elektrisk bilarkitektur.

Selskabet anses for, at have været en pioner i overgangen til elektriske køretøjer, samtidig med at de har vendt op og ned på den traditionelle bilindustri.

Tesla aktie kurs

Vi har set flere gange de seneste år, at kursen på Tesla-aktier har svinget en del.

Hvorfor falder Tesla aktie kursen?

Vi ser ofte, at Tesla-aktier falder, hver gang Elon Musk gør noget, der skaber meget medieopmærksomhed.

Et par eksempler på dette var, da Elon skrev på X (tidligere Twitter), at han købte en stor del Dogecoin, og at han ville gøre det muligt at handle Tesla med Dogecoin.

En grund til, at Tesla-aktiekursen tidligere steg enormt var, at Tesla tidligere har haft stor efterspørgsel og svært ved at producere nok biler i forhold til antallet af salg.

Fordi der var stor efterspørgsel og svært ved at producere nok biler hurtigt nok, betød det stor aktiekursstigning.

Det modsatte har været tilfældet de seneste måneder. Der har været mindre efterspørgsel og derfor sværere for Tesla at sælge alle de producerede biler.

De har endda kørt kampagner med rabat på bilerne for at sælge nok. Dette er en del af grunden til aktiekursfaldet.

Burde du købe Tesla aktier?

Lad os nu adressere det brændende spørgsmål, alle har: Er Tesla-aktien en klog investering?

Risici og muligheder for hver investering bør overvejes nøje, før du går videre. På den ene side har Tesla et stærkt brand og en bevist historie med vækst og innovation.

Selskabets elbiler er blevet meget populære, og efterspørgslen efter vedvarende energikilder forventes kun at stige i de kommende år.

Tesla er på den anden side et relativt nyt selskab, og aktiekursen har ry for at være uforudsigelig.

Desuden er der ingen garantier for, at Tesla vil forblive profitabel i fremtiden på grund af den hårde konkurrence i bilindustrien.

Argumenter for at købe Tesla-aktier

    Argumenter mod at købe Tesla-aktier

    Som med enhver investering er der altid to sider af sagen. Her er nogle grunde til at tænke sig om en ekstra gang, før man køber Tesla-aktier:

    • Høj volatilitet: Tesla-aktier er som en rutsjebane – de kan stige højt, men også falde brat. Priserne svinger ofte voldsomt baseret på nyheder, Elon Musks udtalelser eller markedsstemning. Det kræver stærke nerver og en solid investeringsstrategi at håndtere disse udsving.

    • Intens konkurrence: Mens Tesla var pionerer inden for elbiler, er de traditionelle bilproducenter ved at indhente dem. Virksomheder som Volkswagen, GM og Ford investerer massivt i elbilteknologi, hvilket kan udfordre Teslas markedsposition på længere sigt.

    • Afhængighed af Elon Musk: Teslas succes er tæt knyttet til Elon Musk. Hans visioner driver innovation, men hans kontroversielle udtalelser og handlinger kan også påvirke aktiekursen negativt. Denne personafhængighed udgør en risiko for investorer.

    • Produktionsudfordringer: Tesla har tidligere kæmpet med at opfylde produktionsmål. Selvom de har forbedret sig markant, kan fremtidige produktionsproblemer påvirke leverancer og dermed aktiekursen.

    • Høj værdiansættelse: Mange analytikere mener, at Tesla-aktien er overvurderet sammenlignet med traditionelle bilproducenter. Dette kan begrænse potentialet for fremtidige kursstigninger og øge risikoen for et betydeligt fald, hvis selskabet ikke lever op til de høje forventninger.

      Hvad siger eksperterne om Tesla aktier?

      Så, hvad tænker branchefolk om Tesla-aktien? I betragtning af den fortsatte volatilitet på aktiemarkedet er det udfordrende at forudsige priser med nogen grad af nøjagtighed.

      Imidlertid er andre eksperter optimistiske omkring Tesla og mener, der stadig er mulighed for, at aktien skal stige.

      Nogle er mere forsigtige og mener, aktien kan være overvurderet. Valget om at købe Tesla-aktien (eller nogen anden virksomhed) er i sidste ende et personligt valg, der bør baseres på dine unikke økonomiske mål og risikotolerance.

      Spørgsmål og svar om Tesla aktien

      Hvor meget koster det at investere i Tesla?

      Det afhænger af investeringstypen. Ved direkte aktiekøb bestemmer du selv beløbet – du kan starte med én aktie eller investere millioner. Med CFD’er kan du ofte begynde med mindre beløb, men husk at gearet handel øger risikoen. ETF’er, der inkluderer Tesla, kan være en billigere måde at få eksponering på.

      Udbetaler Tesla udbytte?

      Nej, Tesla udbetaler ikke udbytte. Selskabet geninvesterer overskuddet i vækst og udvikling. Hvis du leder efter indkomst fra din investering, er Tesla måske ikke det bedste valg.

      Kan jeg købe Tesla aktier direkte med et betalingskort?

      Ja, mange online mæglere som eToro tillader køb af aktier med betalingskort. Det er en hurtig måde at komme i gang på, men vær opmærksom på eventuelle gebyrer.

      Er Tesla en god langsigtet investering?

      Det afhænger af din risikovillighed og tro på selskabets fremtid. Tesla har potentiale for betydelig vækst, men er også udsat for høj volatilitet og konkurrence. Diversificering er nøglen – lad ikke Tesla udgøre hele din portefølje.

      Hvordan påvirker Elon Musk Tesla aktien?

      Elon Musks indflydelse på Tesla aktien er betydelig. Hans udtalelser og handlinger kan føre til store kursudsving. Dette kan være både en fordel og en ulempe, afhængigt af situationen.

      Køb af Tesla aktier

      For at opsummere er Tesla et børsnoteret selskab, der har revolutioneret den traditionelle bilindustri med sine elbiler og teknologier for ren energi.

      Hvis du er klar til at tage chancen og tror på Teslas langsigtede potentiale, kunne det være tid til at overveje at tilføje nogle TSLA-aktier til din portefølje.

      Start med at oprette en konto hos Freedom24 eller eToro og tag det første skridt mod at blive en del af den elektriske revolution.

      Uanset hvad du beslutter, så husk: Invester klogt, diversificer din portefølje, og lad aldrig FOMO (fear of missing out) styre dine investeringsbeslutninger. God investering!

      Åbn en mæglerkonto og overvej nøje, hvilken type ordre du afgiver, hvis du er interesseret i at købe Tesla-aktier.

      Selvom der er mange ting at overveje, er det i sidste ende kun dig, der kan afgøre, om det at investere i Tesla er en god idé for dig.

      Var denne artikel brugbar?

      Vær den første til at give feedback

      Forfatter Paw Vej

      Paw Vej er leder for det danske marked hos Financer.com, hvor han har arbejdet siden 2016. Hans ekspertise falder inden for lån, kreditkort og investering, og hans artikler om de samme emner er blevet læst af mere end 1,5 millioner danskere. Paw er citeret af både danske FINANS og internationale Forbes.

      Redaktør Marc Otto Ørum
      Del på
      Read Icon læst 24 gange

      Udforsk vores emner

      Du gør en forskel når du bruger Financer  Lær mere