Sammenlign billån

Find det billigste billån hurtigt og enkelt. Du kan også få et godt råd med på vejen længere nede på siden.

Sammenlign billån

FremhævetValgt 193 gange
 • Lån 30.000-1.000.000 kr.
 • Rente fra 2,76%
 • Billigst og bedst i test
 • Uforpligtende ansøgning
Repræsentativt eksempel: Ved et samlet kreditbeløb på 200.000 kr. med en pålydende rente på 2,25% p.a. svarende til en variabel debitorrente på 2,27% p.a. (renters rente) og en løbetid på 8 år, er de månedlige ydelser på 2.404 kr. ÅOP er på 3,68%. Det samlede beløb der skal betales tilbage udgør 230.687 kr., heraf udgør etableringsomkostningerne 5.226 kr., offentlige afgifter 5.510 kr., og renter 19.751 kr.
Valgt 87 gange
 • Min. alder: 18 år
 • Lån 30.000-350.000 kr.
 • Billån uden sikkerhed
 • Kan også bruges til båd, motorcykel eller campingvogn
Krediteksempel: Ved samlet kreditbeløb på 125.000 kr. over 10 år, tilbagebetales via Betalingsservice. Mdl. ydelse: 1.300 - 2.552 kr. Variabel Debitorrente: 3,55 - 19,80 %. ÅOP: 4,28 - 24,34 %. Saml. kreditomk.: 31.008 - 181.252 kr. Saml. tilbagebet.: 156.008 - 306.252 kr. Stiftelsesomk.: 2.125 – 7.488 kr. Mdl. gebyr: 33-40 kr. Fortrydelsesret: 14 dage. Løbetid 12-144 mdr.
Valgt 1.233 gange
 • Min. alder: 22 år. Min. indkomst: 14.000 kr. om måneden
 • Lån 25.000-500.000 kr.
 • Få tilbud fra op til 5 banker med én ansøgning
 • RKI accepteres ikke
Priseksempel: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. Variabel debitorrente 7 %. ÅOP 7.68 %. Etb. omk. 1.000 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 126.356 kr. Estimeret månedligt afdrag 1.754 kr.

Vigtigt

Vi modtager provision fra en del af udbyderne du ser på listen. Dette kan have indflydelse på hvordan listen er sorteret.

Hvad er dine chancer for at blive godkendt til et lån i 2021 i forhold til 2020?
Stem

Sammenlign Danmarks bedste billån

Hvad er dine chancer for at blive godkendt til et lån i 2021 i forhold til 2020?
Stem

Billån

Her på financer.dk gør vi det nemt og overskueligt for dig at finde et billån. Du skal ikke indtaste dine oplysninger og det er helt gratis. Brug listen ovenover for at finde det rigtige billån for dig.

Der findes to slags billån: billån med og uden sikkerhed.

Hvilket du bør vælge afhænger af hvilken bil du løber og din økonomi. I vores sammenligning ovenfor, finder du udvalgte långivere, som enten kan give dig et desideret billån eller et større forbrugslån, som kan bruges til at købe bil for.

Sikr dig det billigste billån

Når det kommer til bilfinansiering, kan der være stor forskel på de forskellige långivere. Her er vores råd til at sikre dig så billigt et billån som muligt:

 • Sammenlign først. Sammenlign långivernes priser og vilkår og læs kundernes anmeldelser. Lån penge, først efter du har sammenlignet.
 • Vær en god kunde. Med det mener vi, at jo bedre en kunde du er, jo billigere vil dit lån være. Hvis du altid har betalt dine regninger til tiden og har en god økonomi, vil lånets pris være lavere.
 • Brug en medansøger. Hvis din økonomi ikke er i top, kan du ansøge med en medansøger, altså en person der hæfter for lånet sammen med dig. Det vil ofte skubbe lånets pris nedad.
 • Send 2-3 ansøgninger. Hvis du vælger et billån uden sikkerhed, bør du sende flere låneansøgninger afsted. Du kender først lånets endelige pris, når du modtager et lånetilbud. Det er helt uforpligtende og gratis at ansøge om et lån.
 • Forhandl om prisen. Typisk kan du forhandle renten eller etableringsomkostningerne ned, specielt hvis du har ansøgt hos flere långivere. De vil alle have dig som kunde, så du kan spille dem ud mod hinanden.

Renter og gebyrer

Du vil opleve, at låneomkostningerne kan være meget forskellige fra lån til lån.

Det vigtigste nøgletal er ÅOP. Det er de årlige omkostninger i procent, og der er direkte forbindelse mellem ÅOP og lånets samlede pris.

ÅOP tager højde for alle omkostninger, herunder rente, etableringsomkostninger, månedlige gebyrer og alt andet.

Stir dig ikke blind på renter og gebyrer, men kig i stedet på ÅOP.

Der findes mange forskellige långivere på markedet, og det kan virkelig betale sig at sammenligne de forskellige muligheder. Lige nu sammenligner vi 47 forskellige långivere i Danmark.

Billån med og uden sikkerhed

Et billån med sikkerhed er et billån, hvor du stiller bilen som sikkerhed for lånet. Det betyder i praksis, at hvis du ikke overholder lånets betingelser, har långiver ret til at sælge bilen. Det betyder at det er en mere sikker investering for långiver at låne dig penge. Dermed bliver lånet også billigere, eftersom risikoen for långiver er lavere.

Billån uden sikkerhedBillån med sikkerhed
Lån op til 500.000 kr.Ingen begrænsning
Bilen kan købes af alleBilen skal købes hos en autoriseret forhandler
Bilens alder er ligegyldigBilen må ikke være for gammel
Højere renteLavere rente
Større risiko for långiverMindre risiko for långiver

Bør du vælge sikkerhed eller ej?

Det er i sidste ende op til dig. Ønsker du et lidt billigere billån, kan du med fordel tilbyde långiveren sikkerhed. Hvis du er på udkig efter en brugt bil, der måske sælges af en privatperson, kan det komplicere processen at stille sikkerhed.

Billån uden udbetaling

Du kan vælge at finansiere et billån med eller uden udbetaling. Et billån uden udbetaling, finansieres 100% af dit lån, mens du skal lægge en egenbetaling (normalt 20%) i et billån med udbetaling.

Ofte er et billån med udbetaling billigere, eftersom långiveren allerede får nogle penge på kontoen fra lånets begyndelse og dermed løber en mindre risiko.

Uden udbetalingMed udbetaling
Du låner 100% af bilens værdiDu låner (normalt) 80% af bilens værdi
Långiver løber større risikoLångiver løber mindre risiko
Lånet er en smule dyrereLånet er en smule billigere
Du kan forhandle lånets prisSværere at forhandle lånets pris

 Bør du vælge med eller uden udbetaling?

Det kommer an på din situation. Hvis du ikke har pengene til udbetalingen, er svaret åbenlyst. Hvis du har pengene og en god kreditværdighed, kan det i nogle tilfælde stadig betale sig at tage et billån uden udbetaling.

Du har pengene, men overvejer et billån uden udbetaling.

 • En lav rente er sværere at forhandle ned
 • Du kan forhandle prisen ned, ved at gøre opmærksom på den ekstra kapital du har til rådighed.
 • Du kan muligvis investere pengene andetsteds til et bedre afkast.

Finansiering af bil – 5 alternativer til billån

Hvis du ikke har held eller økonomi til at få et billigt nok billån, findes der alternativer du kan ty til.

Ikke alle kan få et billån med en rente på 3-8%, men der er heldigvis stadig andre muligheder.

Det kan også være du har brug for ekstra penge til udbetalingen, hvis du tager et billån med sikkerhed i bilen.

Da kan du gøre brug af en af følgende alternativer.

1. Spar op til bilen

Den billigste måde i denne liste med alternativer er opsparing. Hvis du 100% selv vil finansiere dit bilkøb, undgår du alle renter og gebyrer forbundet med et lån.

For nogle virker det måske som et lidt ”dumt” alternativ, eftersom de penge kunne være ude og arbejde et andet sted, eksempelvis gennem investering.

Dog kan det være en rigtig god strategi, hvis man ikke kan få et billån der er billigt nok. Hvis billånet har en årlig rente på 12%, men man kun har et afkast på omkring 7% gennem sine investeringer, kan det bedre svare sig at spare op.

Husk at du kan trække dine renter fra i skat. Dit rentefradrag er på 36,6% for lån på under 50.000 kr. og 26,7% for lån på over 50.000 kr. Du skal til gengæld betale skat af din indkomst fra investering

2. Leasing af bilen

I stedet for at købe en bil, kan du vælge at lease den. Hvis du ikke kører så mange kilometer om året, eksempelvil 10.000-15.000 km/år, kan det bedre betale sig at lease en bil fra et økonomisk synspunkt.

Det kan også være en god idé, hvis du ved du ikke vil beholde bilen i mere end et par år.

Det kommer naturligvis an på tilbuddet og bilen. Hvis du gerne vil lease en bil, kræver det ligesom med et billån, at du har økonomien i orden.

3. Kassekredit

Du kan ofte åbne en kassekredit på op til 50.000 kr. hos din bank.

Hvis du allerede har en del penge sparet op, og vil købe en relativt billig eller brugt bil, kan kassekreditten være en mulighed.

Ulempen ved en kassekredit er, at renten ofte er relativt høj, normalt 10-20% gennem en bank.

Dog kan du hvis du er yngre få en ret lav rente, eksempelvis tilbyder Nordea en rente på kun 7% til unge i alderen 18-28 år.

4. Kreditkort

Lig med kassekreditten, kan kreditkortet vær en god løsning, hvis du mangler det sidste til bilfinansiering i den lavere prisklasse.

Afhængig af hvilket kort du har, er det bestemt ikke den billigste løsning på markedet. Vær sikker på du betaler dine månedlige betalinger til tiden, så det ikke bliver for dyrt.

5. Normale forbrugslån

Hvis du foretrækker lidt mere struktur, end hvad en kassekredit kan give dig, vil et helt normalt forbrugslån være en fin løsning.

Med kreditterne er der ikke nødvendigvis nogen fast betalingsplan, hvilket du har med lånet.

Med forbrugslån kan du låne til hvad du vil, også bilfinansiering. Der findes en række udbydere der tilbyder lån helt på til 400.000 kr., så du vil med høj sandsynlighed kunne dække hele dit bilkøb.

Ulempen ved forbrugslånet er, at det er dyrere end et billån med sikkerhed i bilen, netop for du ikke skal stille sikkerhed for et forbrugslån.

Det næste trin

Her kommer en lille opsummering over hvad du skal beslutte, før du ansøger om dit billån.

 • Lånets størrelse
 • Lånets løbetid
 • Med eller uden sikkerhed
 • Med eller uden udbetaling

Når du har gjort det, er det tid til at ansøge om dit billån. Sammenlign långiverne øverst på siden og send derefter en låneansøgning afsted til de bedste långivere du finder, så du kan finde det bedste billån.

Nu er der kun tilbage at vente og acceptere det rigtige lånetilbud.

Hvor meget kan jeg låne?

Hvis du vil have et billån uden sikkerhed, kan du højst låne 400.000-500.000 kr. alt efter din egen økonomi og hvilken långiver du vælger. Hvis du stiller bilen som sikkerhed for lånet, burde der ikke være noget loft for lånets størrelse. I sidste ende er det din kreditværdighed der afgør, hvor meget du kan låne.

Skal jeg stille bilen som sikkerhed?

Nej, ikke nødvendigvis. Der findes både billån med og uden sikkerhed. Et billån uden sikkerhed er normalt et normalt forbrugslån.

Hvor gammel må bilen være?

Tager du et billån uden sikkerhed, er der ingen grænser for bilens alder. Det er fordi långiveren ikke tager sig af hvordan du bruger pengene, så længe du kan betale lånet tilbage. Hvis du derimod tager et billån med sikkerhed, må bilen normalt være højst 10-12 år gammel.

Skal bilen være i god stand?

Nej, hvis du tager et billån uden sikkerhed, har det ingen betydning hvilken stand bilen er i.

Skal jeg købe bilen af en bilforhandler?

Tager du et billån med sikkerhed, skal bilen købes af en autoriseret bilforhandler, eftersom banken ønsker at øge sikkerheden. Tager du et billån med sikkerhed, kan du købe bilen af hvem som helst.

Kan jeg tage et billån hvis jeg er registreret i RKI?

Nej, det kan du ikke. I Danmark er der ingen långivere, der kan give dig et billån, hvis du er registreret i RKI (Experian). 

Forfatter Paw Vej

Paw Vej har arbejdet hos Financer siden 2016 og er leder af det danske marked. Han har en stor interesse for privatøkonomi, lån og investering, og har skrevet over 300 artikler om disse emner i de seneste 5 år.

Del på