Kameo anmeldelse og overblik 2024
Kameo er en skandinavisk crowdlending platform, hvor du kan investere direkte i ejendoms- og virksomhedslån. Kameo giver i gennemsnit deres brugere et afkast på 8,7%.
Lyder det som noget for dig?
I denne Kameo anmeldelse gennemgår vi deres platform, og så kigger vi på fordele og ulemper samt muligheder, så du kan se om Kameo er det rigtige sted at investere dine penge i 2022.
Overblik over Kameo
Oprettelse | 0 kr. |
Bonus | Nej |
Mindste investering | 500 kr. |
Forventet afkast | 8,7% |
Lånetype | Sikrede ejendomslån |
Lande | 3 |
Låneperiode | 6-18 måneder |
Rente | 5-13% afhængig af risikoklasse |
Auto Invest | Nej |
Sekundært marked | Nej |
Reguleret | Ja |
Indberetning til skat | Automatisk |
Kameo investering forklaret på under 2 minutter
Du kan blive klogere på hvad du bør forvente som kunde hos Kameo, hvordan crowdlending fungerer og om Kameo kunne være interessant for dig ved at se denne korte introduktionsvideo.
Kom i gang med at investere hos Kameo
Sådan opretter du en konto hos Kameo (trin for trin)
Trin
Opret en profil
- Gå til Kameos hjemmeside
- Klik på ”opret konto.” Du finder knappen øverst i højre hjørne
- Udfyld dine informationer, og klik på “registrer”
- Du modtager nu en e-mail, hvor du kan bekræfte din oprettelse.
Opret et depot
Når du har bekræftet din profil, kan du efterfølgende oprette et depot til dine midler. Her underskriver du din personlige kontrakt, og indtaster dine personlige bankoplysninger, som skal bruges hver gang du ønsker at indbetale og udbetale penge fra Kameo. Du bliver også bedt om at svare på spørgsmål omkring indkomst, skattepligt, forventet investering og andre relevante informationer, som skal bruges til at sikre din samt Kameos sikkerhed.Indbetal penge på din konto
Der kan gå mellem 1-2 hverdage, før dine midler er synlige i dit depot. Har du allerede fundet interessante investeringsmuligheder, kan du med fordel indbetale midler på dit depot umiddelbart efter oprettelsen. Dette trin er dog ikke obligatorisk, og du har også mulighed for at vente til det rette projekt viser sig. Til dig der gerne vil overføre midler med det samme, kan du følge disse trin.- Klik på dit navn i øverste højre hjørne
- I hovedmenuen vælger du “ind- eller udbetalinger”
- Som dansk kunde med dansk bank, kan du blot kopiere kontonummeret til din netbank. Efterfølgende godkender du som normalt med NemID eller MitID
Find dit projekt og lav din første investering
Med penge i dit depot, kan du nemt købe dig ind i nogle af de spændende projekter Kameo tilbyder. Du finder alle lån ved at klikke på “aktuelle lån” i hovedmenuen. Vi anbefaler at du altid læser specifikationerne igennem for det valgte projekt, før du bekræfter dit køb. Al investering kommer med en risiko, og det er dig alene som investor, der har ansvaret for at læse materialet ordentligt igennem.Sikkerhed og risici ved investering hos Kameo
Kameo har en række procedurer og krav, som er med til at nedbringe den risiko, der altid følger med ved at investere.
Krav om pant eller kaution
Med krav om pant eller kaution er du som udgangspunkt bedre sikret, og du kan forvente at få hele eller dele af din betaling retur, hvis et lån ikke tilbagebetales som planlagt.
Dette skal også være med til at sikre, at du som investor kan være bedre stillet over for uforudsete problemer.
Det vil altid fremgå af projektsiderne hvilken sikkerhedspakke, der står bag lånet.
Screening af låntagere
Før et projekt kan blive godkendt som investeringsprojekt for kunderne hos Kameo, bliver der lavet en omfattende screening af alle låntagere. Dette er selvfølgelig ingen garanti for at Kameo eller kunderne ikke kan blive bedraget, men det er med til at nedbringe risikoen.
Kreditkomite
Med erfaring inden for bl.a. byggeri, regnskab, problemhåndtering og jura, skal en kreditkomité endeligt godkende alle lån, inden de lægges på platformen.
Dette er en ekstra kvalitetssikring, som er med til at styrke risikovurderingen og godkendelsesprocessen hos Kameo.
Det giver yderligere en ensartet risikovurdering af alle låntagere og projekter, som kommer ind på hjemmesiden.
Kapitalkrav
Kameo er underlagt krav om fri egenkapital og regelmæssig rapportering til det danske finanstilsyn. Dette skal overholdes for at Kameo kan opretholde deres status som betalingsinstitut.
Kravet om fri egenkapital er med til at minimere muligheden for konkurs, og samtidig vise deres kunder at der er den nødvendige kapital til at administrere alle lån på platformen.
Separat klientkonto
Med en separate klientkonto er dine betalinger som investor, samt rente- og indbetalinger fra låntagere afholdt fra andre aktiver hos Kameo.
Dit indestående påvirkes derfor ikke af en eventuel konkurs af Kameo.
Långiveragent
En långiveragent skal hjælpe i tilfælde af, at en eller flere låntagere skulle komme i betalingsvanskeligheder. De er med til at inddrive misvedligeholdte lån, og hjælper investorerne ved at realisere den sikkerhed, der er tegnet i det pågældende lån.
I Danmark og Sverige er Kameo selv långiveragent, i Norge er denne del varetaget af Intrum Capital.
Hvem står bag Kameo?
Ejerkredsen i Kameo består af ansatte, bestyrelsen og en gruppe engle-investorer. Investeringsbanken ABG Sundal Collier er hovedaktionær i Kameo, og sammen med llija Batljan Invest spiller de to en vigtig strategisk partner i ønsket om at skalere og udvikle Kameo.
“Vi står i døren til det nye finansmarked, og den er åben for dig”. Sebastian Martens Harung, daglig leder og co-founder, Kameo.
Med de to aktionærer er det ny lykkedes Kameo at blive Skandinaviens største investeringsplatform indenfor ejendomslån.
ABG Sundal Collier har i dag en førende position indenfor Corporate Finance i Norden, og flere af Kameos bestyrelsesmedlemmer kommer fra ABG Sundal Collier. De har mere end 30 års erfaring på det finansielle marked.
llija Batljan Invest tiltrådte som storaktionær i 2021, og grundlæggeren med samme navn er måske bedst kendt for sin virksomhed SBB- et af Sveriges største ejendomsselskaber. Han har en vision om at skabe Europas bedste virksomhed for mindre investorer.
Målet med partnerskabet er at give investorerne flere investeringsmuligheder på ejendomsmarkedet, samt at styrke virksomheden til fremtiden. llija Batjan har bl.a. sin kone og datter med som en del af bestyrelsen.
Fakta om Kameo
- Kameo er en nordisk variant af det engelske begreb “camero role”, der betyder birolle
- Kameo har siden 2020 stået for at indberette til skat, for alle sine danske kunder
- Kameo har kontor i Oslo, Stockholm og København
- Alle lån godkendt hos Kameo, er som udgangspunkt sikret med pant i fast ejendom
- Siden 2016 har Kameo haft tilladelse som betalingsinstitut, fra det danske finanstilsyn
- Indtægter fra Kameo er kapitalindkomst. Fordi Kameo opererer i Danmark, Sverige og Norge skal du opgive indtægterne forskelligt. For Sverige og Norge, skal du bruge rubrik 431 på din selvangivelse
- Kameo er med ABB Sundal Collier og llija Batljan Invest, Skandinaviens største investeringsplatform indenfor ejendomslån
- Kameo har et gennemsnitlig afkast på 8,7% om året
Fordele og ulemper ved Kameo
Kameo gør op med en gammeldags holdning til hvordan det skal være at investere i ejendomsprojekter, og har som Skandinavens førende investeringsplatform gjort det enkelt for dig at komme i gang.
Fordele
- Automatisk indberetning til skat
- Separat klientkonto
- Minimumsinvestering på 500 kr.
- Fyldestgørende information på alle projekter
- Mulighed for investering i flere risikoklasser
- Betalingsplan
- Screening af ALLE låntagere
- Lån med pant i fast ejendom på alle projekter
- Godkendt af det danske finanstilsyn til at drive virksomhed
- Mulighed for at stille dine egne spørgsmål til låntagere
- Gratis valutaveksling mellem DKK, NOK og SEK
- Mulighed for at se statistikker
- Mulighed for at reservere en investering. Dette gør det muligt at indbetale midler uden stress
- ABG Sundal Collier og llija Batljan Invest som storaktionær, giver stor troværdighed til Kameo
-
Ingen autoinvestering
-
Veksling mellem de forskellige valutaer, tager op til 24 timer
-
Fortsat begrænset med projekter på hjemmesiden
-
Projekterne er kun oversat imellem Dansk, Svensk og Norsk på oversigtssiden
-
Få lån over 10% i rente
-
Du har ingen tilbagebetalingsgaranti på lån
-
Intet sekundært marked (mulighed for at sælge din andel til andre långivere)
Ulemper
Er Kameo troværdige?
Kameo har tilladelse til at drive virksomhed fra det danske finanstilsyn og er transparente når det kommer til dokumentation, vilkår og betingelser på deres hjemmeside.
De har gjort hvad der er muligt, for at du kan være velinformeret omkring alle projekterne på hjemmesiden.
I sidste ende er det dog altid op til dig at bedømme om risikoen ved et aktuelt lån er acceptabel?
Vi anbefaler, at du altid sætte dig ind i de projekter og virksomheder, du låner penge ud til. Du bør vurdere om sikkerhedspakken bag lånet er stærk nok i tilfælde af, der skulle opstå problemer.
Husk på, at selv sunde virksomheder kan komme i problemer.
Direkte lån gennem crowdlending indebærer potentielt høj risiko, og vi anbefaler at du sørger for at have en samlet investeringsportefølje som også indeholder andre og mindre risikable elementer.
Der er altid flere muligheder for at komme i kontakt med kundeservice, og således bør du altid forvente hurtig respons på telefon samt e-mail.
Kameo gør et kæmpe arbejde, og har hele tiden fokus på udvikling, gennemsigtighed og enkelhed for deres brugere på deres investeringsplatform.
Derfor mener vi også, at Kameo er troværdig og et sted hvor du kan investere dine penge.
Alternativer til Kameo
Kameo er det oplagte valg, hvis du har fokus på investeringsprojekter på tværs af de Skandinaviske lande. For nogle kan dette dog virke som en begrænsning, og derfor har vi fundet 2 bud på alternative crowdlending platforme du kan overveje.
Kameo vs Mintos
Hos Mintos har du måske en af de største muligheder for diversificering. Det er muligt at opnå en stor risikospredning hos Mintos bl.a. fordi, du kan investere i 8 forskellige låne typer fra 31 lande og med en løbetid fra 1 til +100 måneder.
Hjemmesiden understøtter 7 forskellige sprog, og du kan komme i gang med at investere for 10 EUR.
Mintos har mere end 390.000 bruger, og som investor har du muligheder for at investere manuelt og automatisk.
Brug Mintos statistikker som giver overblik over interessante data, og med Mintos sekundært marked, har du mulig for at sælge din investering til andre.
Læs hele anmeldelsen af Mintos.
Kameo vs EstateGuru
Hos Kameo er fokus på investering i ejendomsprojekter, men hos EstateGuru kan du investere i ejendomme, broer m.m.
Dette giver dig en række af muligheder for at sammensætte en differentieret portefølje af spændende projekter. Du har mulighed for at investere manuelt og automatisk, og dette er med til at gøre EstateGuru interessant.
På hjemmesiden kan komme i gang for blot 50 EUR, og EstateGuru giver i gennemsnit deres kunder et årligt afkast på 11,3%.
EstateGuru’s sekundære marked fungerer godt, og så er der over 100.000 brugere som allerede investerer via deres platform.
Læs hele anmeldelsen af EstateGuru.
Bør du investere hos Kameo?
- Du har aldrig investeret før, og vil gerne i gang?
- Du er interesseret i ejendomsinvestering, men vil gerne investere for små beløb?
- Du vil diversificere din portefølje?
- Du har en interesse for boligprojekter i hele Skandinavien?
- Du vil gerne prøve crowdlending med danske rødder?
- Du vil gerne være en del af Skandinaviens største investeringsplatform indenfor ejendomslån?
Kan du finde et ja til en af ovenstående udsagn, så er Kameo et godt sted for dig at investere.
Det er en crowdlending platform med et sundt bagland, hvor hver ansøgning gennemgår en dybdegående screening for at sikre minimal risiko for dig som investor.
Du har mulighed for at investere i ejendomsprojekter med hele 5 forskellige risikoklasser, og så bliver du en del af Skandinaviens største investeringsplatform for ejendomshandel.
Kameo har en enkel brugerflade og så er det gratis at oprette en konto.