158,700 kr
Markedsværdi
64.472.458.210 kr
Volumen (24 timer)
1.955.094.783 kr
12.319.438 AVAX
Cirkulerende forsyning
405.909.320 AVAX
56.38%
Prisændring (1t)
-0.82%
Prisændring (24t)
0.23%
Prisændring (7d)
-1.02%

Avalanche til DKK tabel

1T 1D 1U 1M 6M SAMLET

Avalanche til DKK konvertering

Avalanche
AVAX
Avalanche
Converter
kr
DKK
Danish krone
Hvordan har du det med Avalanche i dag?
Stem for at se resultatet
Godt
Skidt
Gennemsigtighed i indhold
Hos Financer.com dedikerer vi os til at hjælpe dig med din privatøkonomi. Alt indhold her på siden følger vores redaktionelle retningslinjer. Vi er åbne omkring, hvordan vi anmelder produkter og tjenester i vores anmeldelsesproces, og hvordan vi tjener penge i vores annoncøreroplysninger.

Avalanche Prisdata

Live Avalanche prisen i dag er 158,700 kr med en 24-timers handelsvolumen på 1.955.094.783 kr.

Vi opdaterer vores AVAX til DKK pris i realtid. Prisen på Avalanche er ændret 0.23% i de sidste 24 timer.

Avalanche er i øjeblikket den #13 største kryptovaluta målt på markedsværdi, og har netop nu en samlet værdi på 64.472.458.210,00 kr. Der er lige nu en cirkulerende forsyning af 405.909.320 AVAX mønter og et maksimalt udbud af 720.000.000 mønter.

Se køb Avalanche eller brug vores Avalanche profit beregner til at beregne gevinsten eller tabet af din investering.


Hvad er Avalanche?

Avalanche blev lanceret i september 2020 og er en “smart contract-platform”, dvs. en decentral digital platform, hvorpå det er muligt at oprette tokens, NFT’er og Dapps.

Avalanche er lykkedes med at forbedre skalerbarheden uden at det påvirker hastighed eller decentralisering.

Kerneplatformen består af tre blockchains: Exchange Chain (X-Chain), Contract Chain (C-Chain) og Platform Chain (P-Chain).

Det er en “layer-1” blockchain, fordi den fungerer som hovedblokken for sit eget økosystem og har sin egen kryptovaluta, AVAX, som bruges til at betale for transaktioner.

Avalanche er et af de hurtigste og mest skalerbare projekter på markedet, og ved at bruge en konsensusmekanisme kaldet Avalanche Consensus Protocol (AVP) er det muligt for Avalanche at udføre 4.500 transaktioner i sekundet.

10 ting du bør vide om Avalanche

  • Avalanche gør det enkelt at integrere Dapps mellem forskellige blockchains
  • I november 2021 nåede AVAX sit højeste niveau og blev handlet til 134 USD
  • Avalanche eller AVAX blev skabt i 2020 på Ava Labs af videnskabsprofessor indenfor kryptovaluta Emin Gün Sirer fra Cornell University i USA
  • Avalanche er et ”layer 1” blockchain
  • Avalanche-tokens – kaldet AVAX – fungerer som valuta til at betale Avalanche-netværksoperatører, der hjælper til med at sikre netværket
  • Avalanche forsøger at løse tre primære problemer: skalerbarhed, transaktionsgebyrer og samarbejdet mellem forskellige blockchains
  • I 2021 lancerede Avalanche en bro mellem deres blockchain og Ethereum. Dette gør det muligt for brugerne at overføre tokens fra Ethereums blockchain til Avalanche og omvendt.
  • Kerneplatformen hos Avalanche består af 3 blockchains: Exchange Chain (X-Chain), Contract Chain (C-Chain) og Platform Chain (P-Chain)
  • Avalanche hævder at være “den hurtigste platform til intelligente kontrakter i blockchain-branchen målt efter den tid det tager til færdigbehandling”
  • Én af protokollens vigtigste gennembrud er Avalanche Consensus, der er en metode, hvor der anvendes delstikprøve-afstemning fra validatorerne med henblik på hurtig og rentabel konsensus

Hvad bestemmer prisen på Avalanche?

Prisen på Avalanche, bliver i høj grad bestemt af udbud og efterspørgsel.

For Avalanche gælder det, at jo flere applikationer der gør brug af netværket, jo mere stiger efterspøgselen og derved også prisen på AVAX.

Hvis du ønsker at følge udviklingen for Avalanche, og se hvor mange der benytter sig at deres blockchain, så kan du med fordel bruge disse to hjemmesider:

  • Dappradar: Denne hjemmeside giver oplysninger om decentrale applikationer (Dapps), og viser hvor meget netværket bliver brugt
  • DeFiLlama: Denne hjemmeside giver samme oplysninger, og viser samtidig oplysninger og analyser af de forskellige netværk. Her kan man også se, at Avalanche er på top-10-listen over brugte netværk lige nu

Avalanche prisforudsigelser i 2024

Det er umuligt at forudsige markedet for kryptovaluta, men 2024 har vist sig at være positiv for de projekter, der kan sætte handling bag deres ord og få integreret deres løsninger, samt at skalere mulighederne ved brugen af deres blockchain.

I 2024 kan prisen på AVAX stige af flere årsager. En af de mest åbenlyse faktorer er selvfølgelig udbud og efterspørgsel.

En anden faktor er Avalanche Consensus Protocol.

Denne struktur gør Avalanche modstandsdygtig over for 51% angreb, og eventuelle potentielle hackere bliver nødt til at ødelægge 80% af netværksvalidatorerne for at lykkes, hvilket gør det dyrt og nærmest umuligt.

Ava Labs siger også, at ved at opdele sin arkitektur på tværs af tre forskellige kæder kan Avalanche optimere fleksibilitet, hastighed og sikkerhed uden at gå på kompromis med de tre.

Dette gør platformen attraktiv for både enkeltpersoner og virksomheder, da udviklere har stor fleksibilitet i de typer applikationer, de kan bygge.

Lykkedes det for Avalanche at tiltrække nye virksomheder og institutioner, så kan det meget vel få efterspørgslen på AVAX til stige i 2024.

Avalanche prishistorik

1 AVAX kostede ved lanceringen i 2020 lige over 4 USD.

Allerede året efter kunne man købe AVAX til en pris på 54 USD, og i november 2021 nåede denne kryptovaluta sin højeste pris hidtil med en pris på 128 USD.

I marts 2022 lancerede Avalanche et partnerskab med ”Anchor-protocol”.

Dette fik i modsætning til markedssituationen, AVAX til at stige kortvarigt men sidenhen er prisen dog faldet igen, som tilfældet også har været for alle andre kryptovalutaer.

I juni 2023 er prisen for 1 AVAX på 11 USD.

Det er vigtigt at huske på, at tidligere prisændringer for Avalanche ikke fortæller noget om fremtidige præstationer. Investorer bør altid lave deres egen undersøgelse, og tage hensyn til markedets nuværende forhold, før de træffer en investeringsbeslutning.

Hvordan adskiller Avalanche sig fra andre kryptovalutaer?

Mange af de problemer og løsninger Avalanche løser, er ikke unikke for denne kryptovaluta.

Avalanche konkurrerer med andre skalerbare platforme og samvirkende blockchains såsom Ethereum, Polkadot, Polygon og Solana.

Så hvad er det, der gør Avalanche anderledes end alternativerne?


  • Konsensusmekanismen. Konsensusmekanismen henviser til den proces, hvorved en gruppe mennesker eller computere, der er en del af et netværk, opnår enighed om tilstanden eller gyldigheden af ​​data eller transaktioner i systemet.
  • I tilfældet med Avalanche er konsensusmekanismen afgørende for at sikre, at alle deltagere i netværket er enige om, hvilke transaktioner der skal inkluderes i blokke og i hvilken rækkefølge.
  • Avalanche hævder at kunne håndtere 4.500 transaktioner pr. sekund, hvilket kan sammenlignes med 7 i sekundet for Bitcoin og 15 for Ethereum.
  • Færdigbehandling og transaktionshastighed. Avalanche påstår at kunne færdigbehandle en transaktion på under 1 sekund.
  • Forestil dig, at du skal sende en besked til en ven med din computer. Når du klikker på “send”, skal beskeden gå igennem mange computere og blive godkendt af alle disse computere, før den når frem til din ven.
  • Tiden det tager for beskeden at blive godkendt af alle disse computere og være helt færdigbehandlet, kaldes færdigbehandlingstiden.
  • Avalanche påstår, at de har den hurtigste færdigbehandlingstid blandt deres konkurrenter.
  • Interoperable blockchains. Forestil dig, at der er forskellige øer i et hav. Hver ø har sin egen unikke kultur og måde at gøre tingene på.
  • Interoperabilitet svarer til at bygge broer eller veje mellem øerne, så folk og varer nemt kan bevæge sig fra den ene ø til den anden.
  • På samme måde tillader interoperabilitet mellem blockchains at overføre værdier eller data på tværs af forskellige blockchain-netværk, som om der er bygget broer imellem dem.
  • Denne del er vigtig, fordi der er mange forskellige blockchain-projekter og kryptovalutaer i dag. Hver blockchain har sine egne unikke egenskaber og funktionaliteter, og interoperabilitet letter udvekslingen af ​​kryptovalutaer mellem forskellige blockchains.
  • Dette giver brugerne mere fleksibilitet og flere valgmuligheder.

Hvordan fungerer Avalanche?

Avalanche fungerer som et stort samarbejde mellem forskellige computere og personer rundt omkring i verden.

Tanken er, at alle disse computere og mennesker kan arbejde sammen og være enige om, hvilke transaktioner der er gode og gyldige.

Forestil dig, at du er i en klub, hvor der er mange medlemmer. Alle medlemmerne har hver deres computer, og de vil gerne handle med hinanden ved at sende digitale penge eller værdier frem og tilbage.

Men hvordan ved vi, at alle transaktionerne er sikre og korrekte?

Det er her Avalanche kommer ind i billedet. Avalanche bruger en smart metode kaldet Avalanche Consensus.

Det er som at have en afstemning blandt medlemmerne i klubben for at afgøre, om en transaktion er god eller dårlig.

Hver gang der er en transaktion, bliver nogle af medlemmerne udvalgt til at stemme om den.

De tjekker transaktionen for at sikre, at alt er i orden. Hvis flertallet af medlemmerne er enige om, at transaktionen er god, bliver den accepteret og tilføjet til klubbens bog, som holder styr på alle transaktioner.

En anden vigtig ting ved Avalanche er, at den er meget hurtigt. Når du sender en transaktion, vil den blive behandlet næsten øjeblikkeligt.

Det er som at få et svar fra klubben med det samme. Du behøver ikke vente i lang tid, som kan være tilfældet med andre systemer.

På grund af denne integration har mange Dapps satset på Avalanche og af større navne kan nævnes SushiSwap, som er en kryptobørs til køb og salg af kryptovaluta.

Avalanche bruger 3 blockchains til netværksoptimering

Avalanche er som en by, der er opdelt i tre områder, hvor der er mulighed for at forskellige ting kan ske.

P-kæde (Platform Chain). Denne blockchain fungerer som en slags kontrolcenter.

Her er der nogle særlige personer kaldet validatorer, der sørger for, at alt fungerer korrekt i Avalanche-netværket.

De koordinerer og styrer også noget, der hedder undernet, som er som små grupper eller områder, hvor forskellige ting kan ske. Det er som nogle små klubber inden for byen.

Hvad er et undernet?

Undernet gør det muligt for individuelle projekter, der er bygget på Avalanche, at forblive forbundet til hovednetværket via individuelle kæder uden at optage plads på hovednettet. Ved at omfordele trafik på denne måde kan undernettet give Avalanche mulighed for at undgå problemer med transaktionshastighed og høje gebyrer, når den skaleres op i størrelse.

C-kæde (Contract Chain). Dette er en særlig bygning, hvor folk kan oprette smarte kontrakter. Smarte kontrakter er som små regler eller aftaler, som kan udføres automatisk, når bestemte betingelser er opfyldt.

Det er som en maskine, der følger nogle instruktioner og udfører en opgave.

På C-Chain kan folk oprette og bruge disse smarte kontrakter til at gøre forskellige ting.

X-kæde (Exchange Chain). Her kan folk oprette og handle med digitale ting, som andre kryptovalutaer.

X-Chain er som en butik, hvor folk kan gå ind og handle med disse digitale ting.

Maksimalt udbud af Avalanche

I maj 2023 var der 430.000.000 (430 millioner) AVAX-tokens i omløb, hvilket er ca. 50% af det samlede udbud

Det samlede udbud er 720.000.000.000 (720 milliarder) tokens.

Det forventes, at der vil være færre tokens i fremtiden, da AVAX er en deflationær valuta. Det betyder, at for en kryptovaluta som Avalanche, så vil antallet af tokens i fremtiden falde.

Hvad er AVAX og hvad bruges det til?

AVAX er den kryptovaluta der bruges på Avalanche-platformen. Det er en vigtig del i hele opbygningen af Avalanche og dets økosystem generelt.

AVAX bruges bl.a. til følgende:

  • Betalingsmiddel. AVAX kan bruges til at købe og sælge andre digitale aktiver, samtidig med at det bruges som belønning til dem der opretholder sikkerheden på Avalanche netværket.
  • Udførelse af smarte kontrakter. Disse smarte kontrakter er som nogle regler eller instruktioner, som kan udføres automatisk, når visse betingelser er opfyldt.
  • Sikrer at Avalanche-systemet fungerer korrekt og er sikkert. Nogle særlige personer kaldet validatorer bliver betalt i AVAX for at kontrollere og bekræfte, at alt er i orden i Avalanche-netværket.
  • Governance. Denne del handler om at tage beslutninger om, hvordan Avalanche-systemet skal fungere og udvikle sig i fremtiden. Folk der ejer AVAX, kan deltage i afstemninger og bidrage til at bestemme, hvilke ændringer og forbedringer der skal ske i Avalanche-netværket.

Hvor sikker er Avalanche?

I denne tabel viser vi forskellene, og sammenligner forskellige parametre mellem de mest populære blockchains: Avalanche, Bitcoin, Ethereum og Polkadot.

Her ses det også tydeligt, at sikkerheden ved brugen af Avalanche-netværket er høj.

AvalancheBitcoinEthereumPolkadot
Transaktioner pr. sekund:4.5007141.500
Transaktionstid< 2 sek60 min6 min60 sek
EnergieffektivitetJa; CPU-optimalNej; ASIC-optimalNej; GPU-optimalJa; CPU-optimal
Antal validatorer:140051 % fordelt på 3 puljer51 % fordelt på 2 puljer< 200
Sybil-beskyttelseBevis for deltagelseBevis for arbejdeBevis for deltagelseBevis for deltagelse
Sikkerhed80%51%51%33%

Hvem står bag Avalanche?

Avalanche blev skabt på Ava Labs af videnskabsprofessor indenfor kryptovaluta Emin Gün Sirer fra Cornell University i USA

En teori er dog, at “Team Rocket” (navnet for en eller flere anonyme personer) skabte protokollen, og derefter forbedrede Emin Gun Sirer og to dataloger den.

Ava Labs-teamet består af et hold af dygtige udviklere, forskere og teknologer, der har en omfattende viden om kryptovalutaer, blockchain-teknologi og decentraliserede applikationer.

De har brugt deres ekspertise til at designe og udvikle Avalanche-platformen.

Teamet har været aktive i at fremme og udbrede Avalanche-økosystemet ved at holde foredrag, skrive indhold og samarbejde med andre virksomheder og udviklere.

De er engagerede i at skabe en platform, der kan tiltrække både enkeltpersoner og virksomheder og åbne dørene for nye muligheder og bredere adoption af hele krypto universet.

Fordele og ulemper ved Avalanche

    Ulemper ved Avalanche

  • Hård konkurrence fra mere populære og større platforme, såsom Ethereum

  • Staking kræver minimum 2000 AVAX-tokens

  • Uærlighed straffes ikke, som på Ethereum-netværket. Dette ekstra lag af sikkerhed mod angreb på blockchainen går derfor tabt.  

  • Prisen på AVAX er markedsdrevet, hvilket betyder at der kan være stort udsving i udbud og efterspørgsel og prisen kan stige og falde drastisk

Avalanche og AVAX har potentiale til at blive en stor konkurrent til Ethereum.

På trods af at 2022 har været et turbulent år for kryptovaluta, og på finansmarkederne generelt så har Avalanche formået at holde gang i udviklingen.

En mulighed der gør Avalanche interessant for flere investorer er, at købe Avalanche til staking for at drage fordel af Avalanche-prisspekulationer og interesse i fremtiden. 

Var denne artikel brugbar?

Vær den første til at give feedback

Forfatter Marc Otto Ørum

Marc Otto Ørum har været ansat hos Financer siden 2021 og bestrider rollen som assisterende landeansvarlig for det danske marked. Han er en certificeret finansiel rådgiver med uddannelse fra Santander og Jyske Finans og har +11 års praktisk erfaring inden for bilbranchen, hvor han har vejledt og rådgivet folk om køb og finansiering. Hans primære fokusområder omfatter artikler om lån, privatøkonomi og kryptovaluta.

Del på
Du gør en forskel når du bruger Financer  Lær mere