12 bemærkelsesværdige danske kvinder i finansverdenen
- januar 3, 2024
- 11 min. læsetid
- læst 941 gange
I dag er kvindernes internationale kampdag, så vi benytter lejligheden til at hylde en række bemærkelsesværdige kvinder i finansverdenen.
Listen inkluderer ledere, iværksættere, direktører og på andre måder indflydelsesrige kvinder.
Her kommer vores liste, i alfabetisk rækkefølge.
12 indflydelsesrige kvinder i finansverdenen
Ann Lehmann Erichsen
Ann Lehmann Erichsen er uafhængig forbrugerøkonom og forfatter til bogen ”Plus på kontoen: syv smutveje til en bedre økonomi”, en bog der henvender sig specielt til kvinder, der gerne vil have styr på deres økonomi.
Hun er tidligere afdelingsdirektør hos Nordea, en post hun besad i mere end 10 år. Derudover har hun blogget om investering hos Nordnet og meget andet.
”Sproget skaber en virkelighed for os, og det faktisk også tal og økonomi, hvor man taler om “ankre” og “forankringseffekt”. Vores ideer om, hvad ting og ydelser og er værd, hvad enten vi køber eller sælger, skabes af, hvad vi har set andre steder.”
Anna Marie Schou Ringive
Anne Marie Schou Ringive er økonomisk rådgiver og tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening. Hun har mere end 45 års erfaring indenfor finanssektoren.
”Kvinder skal rumme så meget i dag. De skal rumme børn, hus, tøj og at hele deres liv fungerer (…) De skal få lidt grundlæggende uddannelse omkring økonomien, og så skal de måske prøve at være med i nogle netværk, der kan give noget omkring økonomi.”
Anna-Sophie Hartvigsen
Anna-Sophie Hartvigsen er foredragsholder og grundlægger af Female Invest. Hun og teamet bag Female Invest har deres egen læringsplatform, som hjælper kvinder fra over 60 forskellige lande med investering.
Missionen er at skabe finansiel lighed.
“Gennemsnitligt opnår kvinder et bedre afkast end mænd. Så faktisk er kvinder bedre til at investere, selvom vi ikke gør det lige så meget. Kvinder tager generelt mindre risiko, da vi køber mindre risikable ting, men til gengæld holder vi investeringerne i længere tid. Det gør så, at der kommer højere afkast til sidst.”
Eva Svavars Frandsen
Eva Svavars Frandsen er forkvinde for nonprofitorganisationen Kvindeøkonomien, som bl.a. har til formål at uddanne kvinder indenfor privatøkonomi, herunder gæld, investering, formue og pension.
Derudover er hun partner hos LEAD Agency, hvor hun rådgiver indenfor kommunikationsstrategi, branding og kampagner.
For ganske nyligt blev hun en del The Soulfuls et globalt fællesskab for unge kvinder fra alle baggrunde som Advisory Board Member.
“Der er over 100 år til ligeløn og det er simpelthen for længe.”
Karen Frøsig
Karen Frøsig er jurist og leder i det danske erhvervsliv. Hun administrerende direktør hos Sydbank, Danmarks tredjestørste bank. Hun har været en del af den danske finansbranche siden 1986 og er medlem af en række bestyrelser, herunder Finansrådet og Totalkredit.
”Danmarks Bankdronning” blev for første gang også en del af ligestillingsdebatten, da hun fortalte om sin oplevelse som kvindelig topleder.
”Et af de vigtigste og mest undervurderede succeskriterier for unge ledere i dag er robusthed. Det handler ikke om, at du aldrig må blive syg, men om at du skal kunne takle situationer og håndtere de ting, der ikke er rare. For det er afgørende for, at du kan trives som leder.”
Linnea Schmidt
Foruden i Danmark finder du Linnéas Facebookgruppe Moneypenny I Norge, og de to grupper har tilsammen mere end 85.000 medlemmer. Hun har også flere svenske Facebookgrupper, har skrevet bøger om investering og økonomi, og så blogger hun for Nordnet.
Hun har netop udgivet bogen ”Derfor elsker jeg udbytteaktier – Skab en passiv indtægt med en udbytteportefølje”, som stadigvæk kan købes til rabatpris frem til d. 15. marts.
”Det er en fed følelse at kunne spare 40 procent af en månedsløn og investere dem.”
Lone Fønss Schrøder
Lone Fønss Schrøder er CEO hos Concordium, en blockchain med mål om at være tilgængelig for alle, ligesom internettet er det. Hun er tidligere Senior Adviser hos Credit Suisse og nuværende bestyrelsesmedlem i en række større virksomheder, heriblandt Volvo og Ikea.
Hun er mor til fem og en af de højest placerede danske kvinder i europæisk erhvervsliv.
“Det er én virkelig god grund til at være med – at det er utrolig interessant. At være med til noget, der er cutting edge, tiltaler mig.”
Lone Kjærgaard
Lone Kjærgaard er uddannet matematik-økonom fra Århus Universitet. Hun administrerende direktør i investeringsselskabet Investering & Tryghed.
I over 10 år var hun en del af Arbejdernes Landsbank, bl.a. som Finansdirektør og Vicedirektør, likviditet og finans.
“Min erfaring er, at det altid er meget faktuelt, når der kun er mænd i lokalet. Det er to the point. Men når der er kvinder til stede, kommer der flere vinkler. På sin vis er det jo nemt, når vi alle ser tingene på den samme måde, så kan vi hurtigt blive enige. Men vi misser også noget, og det betyder en del, synes jeg, når man sidder og skal investere en masse penge.”
Udtalt til Finanswatch
Mette Reissmann
Mette Reissmann er uddannet erhvervsjurist og medlem af Borgerrepræsentationen i København, tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Bestyrelsesformand Dansk Aktionærforening og medlem i bestyrelsen i Kvindeøkonomien.
Kender du hende ikke derfra, så gør du det måske fra Luksusfælden, hvor hun har hjulpet mange danskere ud af økonomiske problemer.
”Lad os tale om økonomi. Økonomi er ikke kedeligt, det er hamrende spændende. Det er noget, som faktisk er en forudsætning for at leve det fulde liv, vi gerne vil.”
Natalia Rogaczewska
Natalia Rogaczewska er ejer og stifter af virksomheden VÆRDBAR. Hun er også direktør og daglig leder i Kvindeøkonomien.
Kvindeøkonomien har til mål skabe bedre forhold for kvinder når det kommer til barsel, ligeløn, investeringer og pension. Derudover kæmper de for kvinder i udsatte positioner og imod økonomisk vold.
Nina Smith
Nina Smith er professor i økonomi på Aarhus Universitet og en af Danmarks førende økonomier. Hun har efter en lang karriere netop trukket sig fra posten som bestyrelsesformand i Forenet Kredit og Nykredit.
Tilbage i 1995 blev hun optaget som vismand i Det Økonomiske Råd, på daværende tidspunkt som eneste kvinde.
”Det må ikke blive økonomien, der spænder ben for den gode start på barnets liv. Og Fars mulighed for at være med.”
Stine Bosse
Stine Bosse er bestyrelsesmedlem af Allianz og tidligere formand ved BankNordik. Hun er en kendt dansk erhvervsleder med et prangende CV fyldt med bestyrelsesposter, lederstillinger, frivilligt arbejde og ikke mindst bogen ”Bossen”.
Hun har også sin egen hjemmeside, hvor det blandt andet er muligt at starte et mentorforløb med Stine.
”Min drivkraft er ønsket om at bidrage til bæredygtige samfund. Og her er balance nøgleordet for de sunde og visionære virksomheder, der er væsentlige bidragsydere til velfærden for mennesker.”
Derfor stikker disse kvinder ud
Vi har udvalgt kvinder i finansverdenen baseret på deres lederskabsevner, erfaring og indflydelse.
Alle kvinderne på listen har stor erfaring i den økonomiske verden. De nævnes ofte i udgivelser fra de større afviser.
Hvem er din yndlingskvinde fra listen og hvorfor? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.